Faq

Is het mogelijk voorbeelden van familiedrukwerk mee naar huis te nemen?

Bent u in verwachting en op zoek naar een geboortekaart, of gaat u trouwen en zoekt u een mooie huwelijkskaart, maar heeft u eigenlijk geen tijd om bij ons op kantoor een uitgebreide keuze te maken?

 

Geen probleem. Het is bij ons mogelijk om voorbeeldkaarten mee naar huis te nemen en deze een aantal dagen thuis te houden.

 

Zo kunt u op uw gemak een keuze maken uit de vele voorbeelden die wij voor u hebben.

 

Uiteraard is het mogelijk dat wij u advies geven en uw vragen beantwoorden.

 

Mocht u hierover vragen hebben, kunt u altijd (van te voren) telefonisch contact met ons opnemen.

Moet ik een afspraak maken om langs te komen?

Het is bij ons niet nodig om een afspraak te maken om langs te komen. Tijdens kantooruren bent u bij ons vrij om binnen te lopen .

Wat is de levertijd van mijn drukwerk?

De levertijd hangt geheel van uw product af. Zo kan het zijn dat wij uw geprinte visitekaarten al na een dag gereed hebben.

 

Normaal duurt het een paar dagen, maar mocht u haast hebben kunt u dit altijd apart vermelden.

 

Drukwerk leveren duurt over het algemeen wat langer. Uw product komt er over het algemeen beter uit te zien, maar de inkt die wordt gebruikt vergt droogtijd. Dit in tegenstelling tot printwerk.

 

Voor meer informatie kunt u het best contact opnemen met een van onze medewerkers.

Worden de bestanden die ik lever gecontroleerd?

Ja, alle bestanden die wij binnenkrijgen worden standaard gecontroleerd op geschiktheid voor productie.

 

Indien u niet zeker bent over bepaalde instellingen is het natuurlijk altijd mogelijk dit apart bij uw opdracht te vermelden.

 

Indien mogelijk passen wij de bestanden voor u aan, of geven u tips / advies over hoe u dit zelf kunt doen.

Welke type bestanden kan ik aanleveren?

Het type dat u dient aan te leveren is afhankelijk van de doeleinden van dit bestand. Normaal gesproken is een pdf-bestand voldoende. Is het drukwerk op grootformaat, of dient het contourgesneden te worden?

 

Dan ontvangen wij graag een eps-vector bestand. Uiteraard is het voor het printwerk ook mogelijk om een jpg-bestand aan te leveren. Het belangrijkste zit hem echter in de specificaties. Zorg bij de volgende bestandsformaten voor dat u ze als volgt aanlevert: Pixelbestanden (foto’s e.d.) als eps of tif 300 dpi bevat omgezet naar CMYK (geen RGB) Lijnafbeeldingen (zwart / wit) als tif afbeeldingsgrootte minimaal 1200 dpi Vectorbestanden als eps let hierbij op de kleurmodus (CMYK) en sluti fonts in, of zet de tekst om in lettercontouren.

 

Afbeeldingen verkregen via internet zijn zelden geschikt om te drukken. U kunt gebruik maken van onze stock-service, zodat u, tegen betaling, afbeeldingen op kunt zoeken van goede kwaliteit. Deze kunnen wij wel gebruiken om te drukken. Als u er niet zeker van bent wat voor type bestand u aan dient te leveren, kunt u dit altijd bij ons navragen.

 

Buitenom een kant en klaar bestand aanleveren, is het uiteraard ook mogelijk om door ons uw bestand op te laten maken.

 

Neem hiervoor contact op met een van onze medewerkers.

Hoe kan ik mijn bestanden aanleveren?

Het aanleveren van uw drukbestanden kunt u als volgt doen:
via e-mail drukkerij@meulenberg.nl
via we-transfer
usb stick